Beste Erener – No 12
20-29 Haziran 2018
“…No: 12, İstanbul’da her an göze çarpabilecek ama ikonik duruşuyla bir anda sembolik bir değer kazanan, Türkiye usulü bir yıkım ve yeniden yapılanma manzarasının ortasında 12 No’lu binada içinde yer aldığı dünyaya baktığında yersiz-yurtsuzluğun alacasında kendini sorgulayan insanın durumunu anlatıyor. Her ne kadar düşüncesi sirenlerle bölünse de penceresine çömelip uçup duran kuşlarla konuşmak zorunda olan bir insan. Şişmiş ve deforme bedenini taşımakta zorlansa da hala dünya için bir şeyler yapma arzusu hisseden bir insan. Bedensel ve psişik mevcut varlığını şekillendirmiş ortam ya da millieu’yü kendini de yeniden oluşturmasına izin vereceği biçimde biraz da kendi dilediği gibi şekillendirme arzusu taşıyan bir insan. Bugünün ve geleceğin insanı…”
Selman Akıl
Beste Erener Hakkında
2003 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünden, 2018’de ise Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi dijital sanat bölümünden mezun olan Beste Erener’in çalışmaları; Salzburg Uluslararası Güzel Sanatlar Yaz Akademisi, Aksanat, Kasa Galeri, XI Biennial of Young Artists from Europe and the Mediterranean, M.A.P, das weisse haus, Mz Baltazar’s Lab, Klangmanifeste gibi yurt içi ve yurt dışı pek çok platformda gösterilmiştir. 2014’ten beri açık kaynaklı bir 3D bilgisayar grafik programı olan Blender ile üretimine devam etmektedir. 2013 yılında amberPlatform bünyesinde ve Tahribad-ı İsyan’ la gerçekleşen “8Bit”, 2014 yılında Stand 129’un organize ettiği “One Song Project”, 2015’te Migrationlab ile “Welcome to the Living Room” gibi sosyal/katılımcı sanat projelerinde de yer almıştır. 2018 yılından beri Yaşar Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır
Selman Akıl Hakkında:
1986 yılında Batman’da doğdu. AİCA Türkiye üyesi sanat eleştirmeni ve bağımsız küratördür. İstanbul Üniversitesi felsefe bölümünde doktora yapmaktadır. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünde lisansını tamamladıktan sonra 2013 yılında Paris VIII Vincennes – Saint-Denis Üniversitesi’de Çağdaş Felsefe ve Kültür Eleştirileri bölümünde “Gilles Deleuze’de azınlık kavramı ve çokkültürlülük politikaları” başlıklı tezini vererek yüksek lisansını tamamladı. Çalışma alanları teknoloji felsefesi ve sanat felsefesidir. 2014 yılından beri Fransızca ve İngilizceden freelance çeviriler yapmakta ve sanat üzerine yazılar yazmaktadır.